Пролетен лагер 2023

От 12 до 17.04.2023 г. в ПБ „Шумнатица“, к.к. Боровец, се проведе пролетният тренировъчен лагер на МАА „Open Spring Camp 2023“. Базата (1380 м н.в.) разполага с перфектни условия за високопланинска подготовка.
Лагерът беше съвместен с плувците от „Галя – Ева плувна школа“. Той беше изключително ползотворен, като в него имаше от всичко по много. Всеки ден се правеха по три тренировки: сутрин – плуване, следобед – общофизическа и специална (техническа), а за активна почивка – различни забавни игри, фотосесии или разходки.


ОФП беще с акцент върху физическите и психологическите качества. Преодоляваше се психо-физическа полоса тип „Командос“, включваща: бягане по греда, прескачане, провиране, пълзене, претъркаляне, катерене, и др. под. За това освен физическите сила, бързина и ловкост (координация), са необходими и психологически качества като смелост, съобразителност и креативност.


В специалната (техническа) тренировка се изучаваха различни удари с ръце и крака, и защита от тях; спаринг в стил Муай тай; форми и специална техника (скокове на височина и дължина).


Културно-образователната програма включваше арт занимания (направа на Великденски подаръци) и поход до природната забележителност „Черната скала“.

 

 

По традиция лагерът завърши с „Goodbye party“ – голям купон край лагерния огън.