Изпит за технически степени

На 07.01.2024 г. в спортна зала „Be shape“, Люлин – „домът“ на Martial Arts Academy, сахьоним Марио Илиев проведе изпит за технически степени. Специален гост на събитието беше СМ Борис Атанасов (VІІІ дан) – Президент на Адвансед таекуон-до България, ТК „Евроатлас“ и Advanced Taekwon-do Europe.

Учениците от МАА се представиха отлично, за което им бяха връчени сертификати от ATEU.

 

Михаил Велков успешно изпълни всички изисквания на учебната програма и вече е 7 гуп.

 

Ивона Велинова тренира едва от месец октомври, но с голяма мотивация и пълно раздаване в тренировките успя да покрие критериите за две степени и вече е с жълт колан.

 

Мирослав Божилов демонстрира впечатляваща физическа и техническа подготовка. Той изпълни безупречно форми, тристъпков и свободен спаринг, заслужи две степени и вече е със зелен колан.

 

Официални гости бяха членовете на инструкторския борд Томи Гиздов, Валентин Андонов и Иван Иванов. Сахьоним Атанасов поздрави участниците в изпита и им пожела много здраве и нови успехи. Президентът на ATEU покани всички трениращи да се включат в предстоящия семинар по самозащита, който ще се проведе в началото на февруари в залата на ТК „Евроатлас“ с водещ мастер Илиев.

В традиционната ранглиста на МАА, №1 за 2023 г. е Валентин Андонов с 4 златни медала; 2. Иван Иванов с 2 златни медала; 3. Димитър Мантарков с 1 златен медал; 4. Мирослав Божилов с 1 златен медал; 5. Максим Дончев с 1 златен медал; 6. Никола Леонидов с 1 сребърен медал; 7. Михаил Велков с 1 сребърен медал.

За МАА изминалата 2023 г. беше изключително успешна и богата на събития. Представители на Академията взеха участие в следните мероприятия: два изпита за технически степени; два лагера (пролетен и летен); четири национални състезания по 4 вида спорт: таекуон-до, кунг-фу, бокс и кикбокс, на които бяха завоювани общо 11 медала (9 златни, 2 сребърни) и 1 купа за 3-то място в компл. класиране; Международен семинар по таекуон-до с водещ СМ Малкълм Джоунс от Англия; Конгрес на ATEU, на който бяха избрани М. Илиев за председател, а В. Андонов и Ив. Иванов за членове на инструкторския борд; мастер Илиев бeше удостоен с VІІ дан, а В. Андонов и Ив. Иванов с І дан по кикбокс от International Kickboxing Federation; В. Андонов 2 пъти спечели приз за най-техничен състезател (бокс и кунг-фу); М. Илиев бeше награден с почетен плакет от СА – МВР.

Пожелаваме си през Новата 2024 година много здраве и успехи!