Изпит за технически степени

На 08.01.2023 г. в спортна зала „Be shape“, Люлин – „домът“ на Martial Arts Academy, сахьоним Марио Илиев проведе изпит за технически степени. Специален гост на събитието беше Мастер Борис Атанасов (VІІ дан) – Президент на Адвансед таекуон-до България, ТК „Евроатлас“ и Advanced Taekwon-do Europe.

Учениците от МАА се представиха отлично, за което им бяха връчени сертификати от ATEU.

 

Михаил Велков и Христо Гергинов успешно изпълниха всички изисквания на учебната програма и вече са 9 гуп.

 

Мирослав Божилов и Преслав Петров тренират едва от месец септември, но демонстрираха перфектна физическа и техническа подготовка. Те успяха да покрият критериите за две степени и вече са с жълти колани.

 

Максим Дончев защити 5 гуп. За Никола Леонидов резултатът от 3 години упорит труд е зелен колан. За атракция извън изпитната програма двамата показаха впечатляващи скокове.

 

Никол Таскова изпълни безупречно тристъпков и свободен спаринг. С пълно раздаване в тренировките тя заслужи две степени и вече е 6 гуп.

 

Боряна Стефанова предизвика бурни аплодисменти с изпълнението си на атрактивни техники за самозащита и съвсем заслужено е със син колан.

 

 

Димитър Мантарков беше „Гвоздеят на програмата“. Освен владеене на форми, спаринг, скокове и „Хосин суль“, той чупи с ръце и крака дъски (дървени, не пластмасови) и защити 3 гуп. Заслугата за перфектното му представяне е на неговите съотборници с черни пояси Валентин Андонов и Иван Иванов.

Сахьоним Атанасов поздрави участниците в изпита и им пожела много здраве и нови успехи. Президентът на ATEU покани всички трениращи да се включат в предстоящите мероприятия на организацията – национален и международен семинар.

В традиционната ранглиста на МАА, №1 за 2022 г. е Иван Иванов с 6 медала (3 златни, 2 сребърни, 1 бронзов); 2. Димитър Мантарков с 2 златни и 1 сребърен; 3. Никола Леонидов с 4 медала (1 златен, 2 сребърни, 1 бронзов); 4. Радислав Николов с 1 златен и 1 сребърен; 5. Валентин Андонов с 1 златен и 1 сребърен; 6. Максим Дончев с 1 златен и 1 сребърен; 7. Никол Таскова с 1 сребърен.

За МАА изминалата 2022 беше изключително успешна и богата на събития. В началото на годината се преместихме в нова зала. Представители на Академията взеха участие в следните мероприятия: два изпита за технически степени; седем национални и международни състезания (в т.ч. СП и ЕП) по 4 вида спорт: таекуон-до, кунг-фу, бокс и кикбокс, на които бяха завоювани общо 23 медала (9 златни, 10 сребърни, 4 бронзови) и 1 купа за 2-ро място в компл. класиране, като най-престижни са 3 медала (1 сребърен, 2 бронзови) от „World Taekwon-do GTF Championship 2022“ и 7 медала (4 златни, 2 сребърни, 1 бронзов) от„European Kung fu Championship 2022“; семинар по ПЛЗ със студенти от НСА с водещ М. Илиев; Международен семинар по Комбат рестлинг с водещ Ерик Полсън от САЩ; Иван Иванов и Илия Лазаров успешно защитиха І дан; М. Илиев бeше удостоен с почетен орден „Белият кръст“ от СБК, бeше повишен в ранг VІІ дан и титла „Майстор“ (master/sahyun nim), и включен в директорския борд на ATI; излезе новата книга „Адвансед Таекуон-до – Модерното бойно изкуство“ с автори Б. Атанасов и М. Илиев.

Пожелаваме си през Новата 2023 година много здраве и успехи!