За нас

Martial Arts Academy (Академия за бойни изкуства) е демократична „Open“ организация, развиваща таекуон-до и други бойни изкуства. Поддържа връзка с национални и международни организации (клубове, федерации и др.), практикуващи различни бойни спортове (кунг-фу, кикбокс, карате, джу-джицу и т.н.).

МАА осигурява квалифицирано обучение, съчетаващо традициите на „Old School“ методиката с най-модерните достижения на спортните науки: педагогика, психология, физиология, анатомия, биомеханика, биохимия и др. Провежда „Hard core“ тренировки, като подготвя състезатели за участие в национални и международни първенства и турнири.

ММА осъществява международно сертифициране за майсторски степени (черни колани) и ученически степени (цветни колани) от  Advanced Taekwon-do International и Advanced Taekwon-do Europe.

Наред със спортно-състезателната подготовка, МАА предлага обучение по „Самозащита“.  Работи по актуални методики, съобразени с индивидуалните физически възможности и ментални потребности на практикуващите.

Освен високо спортно майсторство (участие  и реализация в състезания, покриване на технически степени), бойните изкуства имат практико-приложна насоченост (самозащита) и могат да бъдат релевантно средство за рекреация (развлечение, забавление, отмора, възстановяване и т.н.).

На трениращите се предоставят много възможности за самоусъвършенстване,  личностно израстване и изграждане на увереност в собствените сили чрез участие в най-различни мероприятия: демонстрации, лагери, семинари и др. В тези изяви, водещо не е спортно-състезателното, а социалното начало. Не всички искат  и могат да станат шампиони, но всички трябва да бъдем добри хора. Това е мисията на МАА.

Ръководител на МАА е Марио Илиев, дългогодишен преподавател по „Полицейска лична защита“ в Академия на министерството на вътрешните работи.