Отворен семинар по самозащита 2024

На 3 и 4 февруари в залата на ТК „Евроатлас“ се проведе „Open self-defence seminar 2024“ с водещ мастер Марио Илиев (VІІ дан) – дългогодишен преподвател по „Полицейска лична защита“ (Police self-defence) в Академията на МВР.

Семинарът беше по инициатива на инструкторски борд на Advanced Taekwondo Europe. В него взеха участие трениращи в Martial arts academy, ТК „Евроатлас“ и ТК (WT) „Викинг“.

 

 

 

 

Програмата на семинара беше изключително разнообразна и интересна за участниците, като бяха проведени 2 тренировъчни сесии по 3 часа. Първият ден се изучаваха начините за падане: напред, назад, встрани и с претъркаляне, както и техники за защита срещу невъоръжен противник, атакуващ чрез: удари с ръце и крака, захвати, обхвати и душене (отпред, отзад и отстрани). Вторият ден беше с акцент върху техники за защита от нападател, въоръжен с опасни предмети като: нож, щанга, метална тръба и др.

 

 

 

 

Семинарът завърши с церемония по тържествено връчване на сертификати на участниците. Специален гост на мероприятието беше доц. д-р Илиян Боянов – председател на ТК „Викинг“. Той остана много доволен от показаното топ ниво и направи официална покана за съвместен семинар в залата на клуба в кв. „Княжево“. Уникален подарък (тениска с логото на ATEU), получи за рождения си ден СМ Борис Атанасов (VІІІ дан) – председател на организацията.