Отличие от СА-МВР за гл. инстр. на МАА

На 30.11.2023 г. в спортните зали на Академията на вътрешните работи се проведоха Национален преглед по ПЛЗ, Републиканско първенство по карате за служители на МВР и квалификация за Европейско полицейско първенство по джудо.

На официалната церемония по откриването на състезанията от комисар доц. д-р Симо Михов – зам. ректор на АМВР, бяха отличени деятели на спорта в МВР с дългогодишен принос като състезатели, треньори, съдии и организатори. Марио Илиев – гл. инстр. на МАА, беше удостоен с почетен плакет от Спортната асоциация на МВР. Високото отличие беше връчено от Чавдар Атанасов – председател на СА-МВР и директор на ЦБПС-АМВР.

 

 

 

Мастер Илиев е бил шампион и многократен призьор от Националните прегледи по „Бойно-полицейска подготовка“, Национален полицейски шампион и вицешампион по крос. Съдия „Международна категория“ по таекуон-до, съдия „Национална категория“ по джу-джицу, полицейска лична защита, кикбокс и кунг-фу, съдийствал на много национални и международни състезания (в т.ч. балкански, европейски и световни). Състезателите от АМВР по бойните спортове: карате, кикбокс, бокс, джу-джицу, таекуон-до, кунг-фу и ПЛЗ, на които е бил треньор за повече от 30 години са завоювали голям брой спортни отличия (титли, купи и медали) от национални, студентски, полицейски и международни състезания. Участвал е пряко и в подготовката на представителните отбори на АМВР по различни приложни спортове (крос, ски, плуване и др.), където също са постигнати редица национални и международни успехи. Организирал е провеждането в АМВР на много национални и международни прояви – състезания и семинари. Бил е секретар на ОСК на АМВР, член на УС на ЦПТК и зам. предс. на БАТ. Понастоящем е член на УС на МБК „Слава“ към АМВР.

Специални гости на церемонията бяха: Стоян Саладинов – бивш гл. инстр. на СОБТ-МВР, понастоящем ст. треньор на нац. отбор по бойно самбо, Стоян Ангелов – бивш ст. преп. по ЛЗФП в АМВР, гл. инстр. VІ дан по ПЛЗ и Русалин Русалинов – бивш предс. на ФБС-МВР, понастоящем предс. на БНФ по карате, които също бяха наградени.