Фестивал на бойните изкуства

На 25.11.2023 г. в боксовата зала на ЦСКА, София, се проведе „Martial arts festival ХV“. Организатор на фестивала, в който участваха над 100 бойци от всички възрасти беше БКТФ.

Официални гости на проявата бяха доц. д-р Димитър Илиев – министър на младежта и спорта, проф. дн Светослав Иванов – председател на БСФС и бивш ректор на НСА, и звездата на родните кино, театър и телевизия Димо Алексииев. ГМ д-р Теймур Джафари – президент на БКТФ и WTAF връчи специални плакети на гостите.

 

В тази престижна надпревара представителите на МАА завоюваха три шампионски титли и трето място в крайното комплексно класиране.

 

Валентин Андонов стана шампион при мъжете в кат. -80 кг на дисциплината „Тотал контакт“. С Христиан Ямболиев (Хихо), който има национални титли по джудо, спортно и бойно самбо, граплинг и кудо, както и професионална ММА среща в MAX FIGHT, направиха най-зрелищния финал от цялото състезание. Освен златния медал, Вальо спечели и приза „The best athlete“ за най-техничен състезател.

 

Димитър Мантарков е шампион при мъжете в кат. -80 кг „Лайт файтинг“ с три категорични победи. Додо демонстрира много техника, но имаше предупреждения и наказания за „твърда игра“. Мастер Джафари му препоръча занапред да играе в „Тотал контакт“.

Мирослав Божилов направи впечатляващ дебют при мъжете в кат. -70 кг на дисциплината „Тотал контакт“. Това е първо състезание за Миро, но той показа гладиаторски хъс и заслужи първа, но със сигурност не и последна титла.

В комплексното класиране при мъже/жени на І място е БК „България“, на ІІ място е БК „Шейтан“, а на ІІІ – МАА.