Пролетен лагер 2021

От 01 до 06.05.2021 г. в ПБ „Шумнатица“, к.к. Боровец, се проведе пролетният тренировъчен лагер на МАА „Open Spring Camp 2021“. Базата (1380 м н.в.) разполага с перфектни условия за високопланинска подготовка.

Лагерът беше съвместен с плувците от „Галя – Ева плувна школа“. Той беше изключително ползотворен, като в него имаше от всичко по много. Всеки ден се правеха по три тренировки: сутрин – плуване, следобед – общофизическа и специална (техническа), а за активна почивка – различни забавни игри, фотосесии или разходки. ОФП беще с акцент върху физическите и психологическите качества, както и на екипните действия. Преминаваше се през различни по трудност психо-физически полоси тип „Командос“. За преодоляването на такъв тип полоса, включваща: бягане по греда, прескачане, провиране, пълзене, претъркаляне, катерене, и др. под., освен физическите сила, бързина и ловкост (координация), са необходими и психологически качества като смелост, съобразителност и креативност. А носенето на 150 килограмов дънер изисква пределна силова и скоростно-силова издръжливост, както и работа в екип.

В специалната (техническа) тренировка се изучаваха различни удари с ръце и крака, и защита от тях; освобождаване от захвати, обхвати и задушаване (отпред, отзад и отстрани); защита срещу въоръжен с нож или други опасни предмети (бутилка, брадва, бухалка, щанга) нападател.

Културно-образователната програма включваше: арт занимания; посещения на античната крепост „Траянови врата“, щраусовата ферма край Долна баня и Костенския водопад.

По традиция лагерът завърши с „Goodbye party“ – голям купон край лагерния огън.