Национален турнир по кунг-фу

На 18.06.2022 г. в боксовата зала на ЦСКА, София, се проведе Национален турнир по кунг-фу. Организатор беше БКТФ, а представителите на МАА завоюваха 4 медала (1 златен и 3 сребърни).

Иван Иванов и Димитър Мантарков направиха зрелищен финал в категория „Оупън“ на дисциплината „Лайт файтинг“ при мъжете. Ванката е по-голям на възраст (20 г.), но по-лек (69 кг), а Додо е по-тежък (76 кг) и по-висок, но само на 17 г. Срещата беше изключително оспорвана. И двамата бойци демонстрираха атрактивна техника и тактическа зрялост, за което говори и резултата. След равностойна игра Иван е шампион с 2:1 съдийски гласа, а за Додо остана сребърното отличие.

Никол Таскова направи впечатляващ дебют при жените (кат. -55 кг). В двете изиграни срещи, тя постигна една убедителна победа, но липсата на опит я остави със сребърен медал.

Радислав Николов също беше дебютант в състезанието. Той стана вицешампион в кат. -70 кг „Лайт файтинг“ при мъжете. Първата му среща беше прекратена от съдиите поради явно превъзходство над противника. Във финала за съжаление отстъпи на по-опитен от него състезател.

В комплексното класиране при мъже/жени на първо място е БК „България“, на второ МАА, а на трето „Комбат клуб“ Димитровград.