Изпит за технически степени

На 19.12.2021 г. в залата на ТК „Викинг“ в Княжево, сабумним Марио Илиев проведе изпит за технически степени. Специален гост на събитието беше Илиян Боянов – председател и главен треньор на ТК „Викинг“. Благодарим на сабумним Боянов за любезното домакинство и предоставената възможност.

Учениците от МАА се представиха отлично, за което им бяха връчени сертификати от ATEU.

Никола Леонидов успешно изпълни всички изисквания на учебната програма и вече е 7 гуп. Като допълнителна атракция извън програмата, Ники чупи пластмасови дъски.

Димитър Мантарков показа отлично владеене на: основна и специална техника (скокове), форми, двустъпков и свободен спаринг, ефективна самозащита и защити 5 гуп.

Иван Иванов демонстрира забележително спортно-техническо ниво и заслужи 2 гуп. Той представи всички аспекти на бойното изкуство: форма, спаринг (двустъпков и свободен), атрактивни ритници със скок и ротация на 360°, техники за самозащита срещу невъоръжен и въоръжен с нож нападател, чупене с ръце и крака на двусантиметрови дъски.

В традиционната ранглиста на МАА, №1 за 2021 г. е Димитър Мантарков с 2 златни и 1 сребърен медал; на второ място е Валентин Андонов с 2 златни медала и приз „The best athlete“; а на трето място е Маламир Минков с 1 златен и 1 сребърен медал.

За МАА изминалата 2021 беше успешна, въпреки сложната пандемична обстановка. Представители на Академията взеха участие в следните мероприятия: два изпита за технически степени; три състезания, на които бяха завоювани общо 18 медала (6 златни, 3 сребърни, 9 бронзови) и 1 купа за 3-то място в компл. класиране; два лагера – пролетен и летен; сабумним М. Илиев бeше повишен в ранг VІ дан от WTAF; Валентин Андонов беше удостоен с приз „The best athlete“ за най-техничен състезател в Международен фестивал на бойните изкуства; Иван Иванов завърши Международна академия „Командос“ и беше приет за член на СБК и за студент в НСА.

Пожелаваме си през Новата 2022 година много здраве и успехи!