Изпит за технически степени

На 27.06.2021 г. в спортна зала „Be shape“ – Люлин, сабумним Марио Илиев проведе изпит за технически степени. Специален гост на събитието беше Мастер Борис Атанасов (VІІ дан) – Президент на Адвансед таекуон-до България, ТК „Евроатлас“ и Advanced Taekwon-do Europe.

Учениците от МАА се представиха отлично, за което им бяха връчени сертификати от ATEU.

 

 

 

Йоана Великина, Божидара Живкова, Пламен Владимиров, Максим Дончев и Божидар Стоилов положиха много усилия през годината  и въпреки наложената двумесечна карантина, успешно изпълниха всички изисквания на учебната програма и вече са 9 гуп.

 

 

 

Никола Леонидов с много силна мотивация преодоля здравословни проблеми, представи се на ниво и вече е 8 гуп. През зимата след инцидент на ски, довел до тежко счупване на бедрената кост, претърпя сериозна операция (имплантиране на метални шини в костта, чието премахване предстои). След операцията Ники едвам ходеше, но не се отказа, а упорито и всеотдайно тренираше, като напълно заслужено защити жълт колан.

Венелин Влаев тренира едва от месец септември, но демонстрира перфектна физическа и техническа подтотовка. Той успя да покрие критериите за две степени и също е 8 гуп.

 

 

 

Боряна Стефанова и Димитър Мантарков се завърнаха в залата с много хъс след 5 годишно прекъсване. И двамата показаха отлично владеене на основна техника, форми и двустъпков спаринг. След пълно раздаване в тренировките, те заслужиха по две степени и вече са 6 гуп.

 

 

 

Севар Минков e 8 годишен, но не отстъпва физически и технически на 16 годишните Буба и Додо. Резултатът от 3 години целеустремен труд е зелен колан.

 

 

 

 

 

 

Елица Милошова и Иван Иванов защитиха 4 гуп. Освен впечатляващо изпълнени основна техника и форми, Ели показа ефективна самозащита, а Ванката „взириви“ публиката с експлозивни скокове. И на  този изпит той успя да вземе две степени и вече е със син колан.

 

 

 

 

 

 

Забележително спортно-техническо ниво беше показано от Маламир Минков, който защити 2 гуп. Изпълнението му на основна техника, форми, „хосинсуль“ и атрактивни ритници със скок и ротация на 360° беше безупречно.

 

 

 

Сахьоним Атанасов поздрави участниците, пожела им здраве и нови успехи, а те се снимаха с него за спомен.