Летен лагер 2020

През юли и август 2020 г. в ПБ „Атия“ се проведе летният тренировъчен лагер на МАА „Open Summer Camp 2020“, който беше изключително ползотворен. Лагерът премина в два етапа: І-ви (10-20.07.) и ІІ-ри (15-25.08.).

 

 

 

 

 

 

Първият етап беше съвместен с ученици от Националния дворец на децата и участници от цялата страна: София, Пловдив, Кюстендил и др., които провеждха творческа ваканция „Хайде да творим заедно“. Всяка вечер имаше богата музикално-артистична програма на различна тематика: караоке парти; дискотека; фолклорно творчество – народни песни, хора и т.н.

 

 

 

Вече стана традиция за участие в такава творческа вечер да бъдат канени от ръководството на НДД и представители на МАА. Демонстрация направиха най-малките членове на Академията – Маламир и Севар Минкови. Те представиха форми, самозащита при нападение на улицата и атрактивни ритници със скок и ротация на 360°.

 

 

 

Впечатляващата презентация беше оценена по достойнство, като екипа на МАА получи подаръци от фолклорен ансамбъл „Родолюбие“ гр. Кюстендил и беше отличен с почетна грамота от ръководството на НДД.

 

 

 

Вторият етап беше съвместен с плувците от „Галя – Ева плувна школа“ и в него имаше от всичко по много. Спортно-развлекателната програма съдържаше: разнообразни кондиционни тренировки – крос и фитнес; щафетни игри и забавления в морето и на плажа; изучаване на техники за самозащита „Хосин суль“; нови приятелства и „Вечер на таланта“ край лагерния огън.

 

 

 

Културно-образователната програма включваше: арт занимания; посещения на остров „Св. Анастасия“, природозащитен център „Пода“, Музей на авиацията в Сарафово, Музей на пясъчните фигури в Бургас и Тракийска куполна гробница в Поморие.