Отворен таекуон-до семинар 2023

На 27 и 28 май във физкултрния салон на 4 ОУ „Проф. Джон Атанасов“ се проведе „Open Advanced Taekwon-do seminar 2023“ с водещ Сеньор Мастер Малкълм Джоунс (Malcolm Jones) VІІІ дан. СМ Джоунс е Генерален секретар на Open International Taekwondo  Federation (OITF), а в страната беше по покана на Мастер Борис Атанасов (VІІ дан) – Президент на Адвансед таекуон-до България и Advanced Taekwondo Europe.

 

 

Семинарът започна с официално промотиране на членове на ATEU в ранг, като председателят на организацията Борис Атанасов, бе удостоен с титла „Старши Майстор“ (Senior Master) – VІІІ дан. Сертификатите бяха връчени от СМ Джоунс. От МАА участие в събитието взеха: Марио Илиев, Валентин Андонов, Иван Иванов, Никол Таскова, Никола Леонидов и Михаил Велков.   Програмата на семинара беше изключително разнообразна и интересна за участниците, като бяха проведени 4 тренировъчни сесии, всяка различна от останалите: базова техника, форми, спаринг и самозащита.

 

 

Като част от семинара се проведе и конгрес на ATEU. Специален гост на мероприятието беше СМ Малкълм Джоунс, който получи като подарък книгата „Адвансед Таекуон-до – Модерното бойно изкуство“ с автографи от авторите Б. Атанасов и М. Илиев и значка на Advanced Taekwondo Europe. На конгреса беше гласуван нов инстукторски борд, в който бяха включени нови членове – Томи Гиздов (от ТК „Евроатлас“), Валентин Андонов и Иван Иванов (от МАА), а за председател беше избран Марио Илиев (гл. инстр на МАА).

 

Демонстрация по „Полицейска лична защита“ (Police self defence) направи Марио Илиев – дългогодишен преподвател в Академията на МВР. Мастер Илиев (VІІ дан) изпълни атрактивни техники за самозащита срещу невъоръжен или въоръжен с нож или метална тръба нападател.

Семинарът завърши с тържествена церемония по награждаване на участниците.