Международен фестивал на бойните изкуства

На 23.11.2019 г. в СЦ „Люлин“ се проведе „Martial arts festival ХІІ“. В рамките на фестивала се проведоха: семинар на Световната То’А Федерация (WTAF), International Kung fu Cup 2019 и състезания по комбат рестлинг, кикбокс, муай тай, вале тудо и таекуон-до (ITF), а организатор беше БКТФ. В този престижен форум представителите на МАА завоюваха 8 медала (2 златни, 4 сребърни, 2 бронзови) в турнира по кунг-фу, а участието на състезатели от Иран и Румъния направи нивото изключително високо.

 

 

 

Валентин Андонов е шампион в категория -70 кг при мъже „Лайт файтинг“, където във финала победи румънски състезател. В категория -80 кг „Лайт файтинг“ отстъпи на финала пред по-тежкия и по-опитен ирански боец и остана със сребърен медал. В „Тотал контакт“ е вицешампион след оспорван финал в категория -70 кг.

 

 

 

Маламир Минков стана шампион в „Туейшо“ (бутащи ръце) и вицешампион в „Лайт файтинг“ при деца 9 г., категория -40 кг.

 

 

 

Севар Минков е вицешампион в „Лайт файтинг“ и с бронзови отличия в „Туейшо“ и спортна игра тип „Командос“ при деца 7-8 г., категория -30 кг.

В крайното комплексно класиране на І място са „Кралете на Саншоу “, на ІІ място е БК „Атила“, а на ІІІ – МАА. В класирането по нации на първо място е България, на второ Иран, а на трето Румъния.