Изпит за технически степени

На 30.06.2019 г. в спортна зала „Be shape“ – Люлин, сабумним Марио Илиев (V дан) проведе изпит за технически степени. Специален гост на мероприятието беше Мастер Борис Атанасов (VІІ дан) – Президент на Адвансед таекуон-до България, ТК „Евроатлас“ и Advanced Taekwon-do Europe.
Учениците от МАА се представиха отлично, за което получиха сертификати от ATEU.

 

 

 

Най-малкият Севар (6 г.) и най-големия Димитър (45 г.) тренираха и се явиха заедно на изпита, като така на практика показаха концепцията на МАА, че таекуон-до е достъпно за всеки, независимо от възраст, пол, потребности и т.н. Резултатите са пропорционални на вложения труд. „Усилието е преди успеха, дори в речника!“

 

 

 

Севар Минков изпълни безупречно всички изисквания на учебната програма и вече е 9 гуп. За допълнителна атракция той демонстрира спаринг и чупене, но който може, си може.

 

 

 

След Илиеви и Минкови, трето семейство продължи традицията и се присъедини към екипа – Димитър и Никола Велкови. Макар и само от половин година, те рамо до рамо се трудиха упорито и всеотдайно, като съвсем заслужено защитиха по две степени. Бащата Митко вече е с жълт, а синът Нико, който дойде от друг клуб – със зелен колан.

 

 

 

 

 

 

Елица Милошова тренира едва от месец септември, но демонстрира перфектна физическа, техническа и теоретична подтотовка. И на този изпит тя успя да покрие критериите за две степени и вече е със зелен колан.

 

 

 

Маламир Минков успешно защити 4 гуп. Той показа отлично владеене на: основна техника, скокове, форми, чупене, двустъпков и свободен спаринг, самозащита „хосинсуль“ и заслужи син колан.

 

 

 

 

 

 

Заслугата за впечатляващото представяне е на съотборниците им с по-високи степени Валентин Андонов и Илия Лазаров.

 

 

 

Сахьоним Атанасов поздрави всички участници, пожела им много здраве, големи успехи, по-високи степени и се снима с тях за спомен.