Семинар със СГМ Ким Унг Чол

На 20-ти и 21-ви октовмри 2018 г. в централната зала на ТК „Феникс“ се проведе таекуон-до семинар с водещ СГМ (Senior Grand Master) професор Ким Унг Чол ІХ дан. Мероприятието протече при невероятен интерес в четири тренировъчни сесии, а участниците бяха разделени на две групи по степени: първа – жълти/зелени/сини и втора – червени/черни колани.

 

 

В него със специалната покана на сабумним Мирослав Трифонов VІ дан – председател на клуба, участие взеха и трима представители на МАА: гл. инстр. Марио Илиев, пом. инстр. Станислав Илиев и Маламир Минков.

 

 

Семинарът беше изключително ползотворен. Изказваме своята огромна благодарност на организатора М. Трифонов – председател и гл. инстр. на ТК „Феникс“ за предоставената възможност да бъдем част от престижния форум. За нас беше голяма чест да се включим. Събитието завърши с тържествена церемония по сертифициране на всички участници.
Сасунгним Ким е роден е на 27 февруари 1956 година в Северна Корея. Бил е член на корейския национален демонстративен отбор; демонстрант на техники в „Encyclopedia of Тaekwon-do“ на ген. Чой Хонг Хи; работил като инструктор в Унгария, Холандия, Китай и др.; вицепрезидент на ITF (NC) и председател на спортно-техническата комисия.

 

 

За първи път Ким Унг Чол пристига в България през 1985 година, изпратен като инструктор (VІ дан по това време) от легендата на източните бойни изкуства ГМ Хван Джън Нам – Х дан. През 1988 година в „Треньорски факултет“ на ВИФ „Г. Димитров“ (така се нарича тогава НСА) се открива специалност „Таекуон-до“, а за първи преподавател е поканен Майстор Ким. През 1989 година се създава Българска федерация по таекуон-до (БФТ), а състезателите от националния отбор, чийто треньор е той, завоюват безброй титли и медали от Европейски и Световни първенства. Всички инструктори от по-старото, а и от по-новото поколение сме се учили и продължаваме да се учим от него. Неслучайно го наричат „Бащата“ на българското таекуон-до.