Летен лагер „Банско 2018“

От 11-ти до 18-ти август 2018 г. в гр. Банско се проведе летният тренировъчен лагер „Open Summer Camp 2018“ на ТК „Феникс“. В него със специалната покана на сабумним Мирослав Трифонов – председател на клуба, участие взеха и трима представители на МАА: сабумним Марио Илиев, Валентин Андонов и Маламир Минков.

Под ръководството на международните инструктори master Б. Атанасов VIІ дан – президент на ATEU, М. Трифонов VІ дан  – председател на ТК „Феникс“, К. Кукушев VІ дан и М. Илиев V дан – членове на инструкторския борд на ATEU се проведоха много и разнообразни тренировки.

 

 

 

Всеки ден се правеха по две кондиционни (крос и фитнес), и по две таекуон-до тренировки, в които се изучаваха базова и специална техника (скокове), както и различни спаринг комбинации.

 

 

 

 

 

 

Освен интензивни тренировки ежедневно имаше много игри и забавления във и около басейна. Отпразнуваха се рождените дни на две от децата, имения ден на сабумним Марио Илиев и 15 годишния юбилей на клуба.

 

 

 

Като част от наситената програма на лагера се осъществи изкачване на връх Вихрен (2914 м), което беше едно чудесно екстремно изживяване.

 

 

 

В рамките на лагера се проведоха изпит за технически степени към ATEU и втория Вътрешен турнир по форма на ТК „Феникс“. В състезанието от МАА участваха В. Андонов І дан – съдия и М. Минков – състезател. Мемо се представи отлично, като перфектно си изигра формите и съвсем заслужено стана шампион в дивизия „Зелени колани 6-5 гуп“, а Вальо показа компетентно и  обективно съдийство. Поздравления!

Напълно в духа на бойните изкуства 3 дни споделяхме хотела, ресторанта и залата с колегите от будо клуб „Ултра“ с президент Иван Стоянов ІІІ дан, които проведоха семинар със Сенсей Джуджи Конака V дан Шидокан айкидо – петкратен шампион на Япония по Томики айкидо.

Лагерът беше изключително ползотворен. Изказваме своята благодарност на ТК „Феникс“ за предоставената възможност да бъдем част от него. Накрая всички лагерници по традиция получиха сертификати за участие.