Фестивал на бойните изкуства

На 25 ноември в София се проведе „Martial arts festival 2017“. Организатори бяха БКТФ и федерацията по комбат рестлинг с любезното домакинство на БК „България“. В рамките на фестивала се проведоха състезания по „Кунг-фу“, „Бокс“, „Лайт Вале тудо“ и „Комбат рестлинг“. В изключително оспорвана надпревара представителите на МАА завоюваха 7 медала (4 златни, 1 сребърен, 2 бронзови).

Отлично се представи Маламир Минков, който с две безапелационни победи в дисциплината „Лайт файтинг“ стана шампион в кат. -30 кг „Деца 7-8 г.“. Освен това извоюва златен медал и в „Туейшо“ (бутащи ръце).

  

 

 

Валентин Андонов е шампион в дисциплината „Лайт файтинг“, кат. „Оупън“. С гладиаторски хъс и безупречна техника свали два пъти противника си в нокдаун (но това явно не беше достатъчно за съдиите) и с 2:1 в полуфинала, остана с бронзово отличие в „Тотал контакт“, кат. -70 кг „Юноши ст. възраст“, 17-18 г.

  

 

 

За Илия Лазаров нямаше съперници в неговата възраст и категория (14 г. -50 кг) в дисциплината „Лайт файтинг“, което наложи да играе в кат. „Оупън“ на по-горната възраст. Въпреки показаните перфектна техника и огромна мотивация, отстъпи на по-възрастния с 2 г. и по-тежък с 20 кг опонент и остана със сребърен медал.

 

 

 

При мъжете Слав Атанасов стана шампион по бокс в кат. -75 кг, а Трендафил Трендафилов е с бронзов медал в „Тотал контакт“, кат. -70 кг.